| begin
| cursusplaatsen
| inschrijven
| contact

 

Stichting Grunneger Toal organiseert i.s.m. het Huis van de Groninger Cultuur op diverse plaatsen in de Stad en provincie Groningen cursussen Gronings.

Onze docenten zijn gediplomeerd in de Groninger taal-en letterkunde via de docentenopleiding van het Huis van de Groninger Cultuur en het Bureau Groninger Taal en Cultuur van de Rijksuniversiteit Groningen. Bij de cursussen wordt gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde cursusboeken en -cd's.

In overleg kan men deelnemen aan een georganiseerde cursus, of zelf een cursus (mee) organiseren.

Cursussen voor groepen:

Stoomcursus Grunneger toal
In twee uur tijd maakt u op speelse wijze kennis met de Groninger taal. Deze stoomcursus is geschikt voor verenigingen, bedrijven, instellingen, personeel van zieken- of verzorgingshuizen etc.

Kosten: € 100        Duur: 2 uur     Plaats: in overleg

Lezing/workshop Grunneger Toal
Een bepaald aspect van de Groninger taal: mentaliteit, historische context, literatuur wordt toegelicht.
Deze workshop is bedoeld voor uitjes, verenigingen, bedrijven, instellingen, personeel van zieken- of verzorgingshuizen etc.

Kosten: € 50        Duur: 1 uur    Plaats: in overleg

Cursus Groninger taal Grunneger toal op maat
In overleg met u wordt voor uw groep een passende cursus samengesteld.


Cursussen voor individuele inschrijving:

Korte introductiecursus op het Gronings – 4 lessen
De inhoud van deze algemene cursus geeft cursisten een blik in de wereld van de streektaal. Verschillende aspecten worden belicht: het spreken en verstaan van het Gronings, een beschouwing van de Groninger literatuur, de spelling en grammatica van het Gronings, en een avond wordt besteed aan de mentaliteit van de Groningers in verband met hun streektaal.

Cursus Gronings spreken – 10 of 15 lessen
Middels een lesboek, luister-cd en conversatie-opdrachten maakt u kennis met de Groninger spreektaal. Spreekt u geen Gronings of durft u het niet, dan is deze cursus iets voor u. Deze cursus is ook zeer geschikt voor personeel van bedrijven, overheids- en zorginstellingen.

Cursus Gronings voor beginners
– 10 of 15 lessen
Middels een lesboek, literatuur-handboek en woordenboek wordt de Groninger taal: spelling, grammatica en literatuur, behandeld. De cursus wordt, afhankelijk van de cursusplaats, gegeven in het Noord-, Oost- of West-Gronings. Voorwaarde voor deelname is dat u het Gronings redelijk goed kunt verstaan.

Cursus Gronings voor gevorderden – 10 lessen
Deze cursus is een vervolg op de beginnerscursus. Het lesmateriaal wordt uitgebreid met twee lesboeken. Voorwaarde voor deelname is dat u de beginnerscursus heeft gevolgd en/of een goede kennis heeft van de Groninger spelling en grammatica en een redelijke kennis van de Groninger literatuur.


Zie voor plaatsen waar cursussen worden gegeven de pagina: Cursusplaatsen

Voor meer informatie en opgave:
cursuscoördinator Wil Werkman, tel.  06 48682278, e-mail: cursusgronings@gmail.com

 

 

 
 

Informatie Stichting Grunneger Toal 050 301 24 04 Email: riemke_bakker@hotmail.com